Barcelona – et godt brand

For at en destination bliver velbesøgt af mennesker over hele verden kræver det et godt brand. Branding går ud på at skabe en identitet der vækker følelser og betydning for turisten.

For at udvikle et brand er der tre ting du skal analysere (Figur 1).

Skærmbillede 2016-04-14 kl. 12.03.58

Figur 1

Det første er stedets identitet. Hvad kunne være attraktivt for turister at se på, på den valgte destination og hvordan opfatter lokalbefolkningen destinationen, altså hvordan ser de sig selv. Den anden er image. Hvordan ser turisterne destinationen og stemmer den overens med stedets selvopfattelse. Hvis man ønsker et positivt image fra turisterne kræver det at turistdestinationen møder dem med åbne arme. Den sidste ting at analysere på er positionering. Hvordan vil destinationen skille sig ud fra andre konkurrerende destinationer. Her gælder det om at finde destinationens fordele og selvfølgelig fremhæve dem. Men destinationen skal også kigge på sine svagheder og finde ud af om det er muligt at gøre noget ved, så destinationen fremstår bedre en konkurrenterne. Men for overhovedet at komme frem til et godt brand kræver det at man kan samarbejde folkene imellem på destinationen. Det kan være en stor udfordring, for der er hele tre aktører der skal samarbejde for at komme frem til en fælles ide om, hvordan de vil brande dem selv. Se Planning group (figur 2).

Skærmbillede 2016-04-14 kl. 13.32.47

Figur 2

 

Men selvom det er en udfordring har Barcelona formået at brande sig godt. Barcelona er en af mest fortrukne turistmål i Europa og har de sidste 20 år haft succes med positioneret sig sammen med de mest fortrukne byer i verdenen. Det hele startede i 1992 da OL kom til byen og hele verdenen havde øjne på Barcelona, derefter blev byen kendt for at være en moderne, kosmopolitisk og turismevenlig by. Barcelona hviler ikke på laurbærbladene. Siden 2011 har Barcelona byråd sammen offentlige og private aktører udviklet et ny branding strategi. De vil positionere Barcelona som den mest attraktive og indflydelsesrige europæiske by for innovativt globalt talent og lave den bedste ramme for virksomheder til at få økonomiskvækst. Denne strategi har båret frugt og Barcelona nu ligger nummer fire på listen over de mest ”smarte byer” i Europa.

Skærmbillede 2016-04-14 kl. 15.12.52

22@ districte de la innovació (Det innovative område) ses her market med blåt

Kilder:

http://cor.europa.eu/en/events/europcom/Documents/Belloso.pdf

http://opticalcortex.com/branding-barcelona/

http://vbn.aau.dk/files/18623568/TRUprogress_maj2006_no3.pdf

http://placebrandobserver.com/en/rebranding-barcelona-city-branding-case-study/

http://www.netpublikationer.dk/um/8980/html/chapter07.htm

http://latitudefortyone.com/ten-reasons-why-barcelona-is-a-smart-city/

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s